Criterii de reusita ale unui team building

team building a

Competitii colegiale

Listele cu tematici dedicate team buildingurilor sunt mereu deschise. Adaptabile si cu pretentii de originalitate. Noi va recomandam 7 criterii simple, pentru un team building reusit.

Nu este usor sa fi original. Pentru ca dincolo de originalitate ai nevoie de realism. Personajele centrale ale unui team building sunt oamenii. Oameni diferiti, care declara doar o parte din ceea ce gandesc, manati de motivatii care ii fac sa se raporteze diferit la situatii sau cerinte. Pentru ei se concep tematicile, incercand sa le reamintim ca si oamenilor mari le place sa se joace.

O tematica reusita este o poveste reala. Construim povestea pe masura ce activitatile se succed, personajele noi se nasc pe parcurs, se remarca leaderi, se construiesc parteneriate si relatii. Indiferent de rolurile temei si de povestea din spate, conceptul se construieste pe baza obiectivelor, profilului clientului si a participantilor.

Valoarea programelor tematice este completata de provocari de moment. Spontaneitatea, alaturi de flexibilitate si adaptare sunt principalii generatori de idei tematice. Orice program ai concepe pentru team building, acesta va fi doar o livrare teoretica daca nu este insotit de provocarile de moment ale participantilor sai. Ideile spontane capata valoare in masura in care reusesti sa le concretizezi, obtinand maximul de avantaje de pe urma lor.

team building fotbal b

Echipa – comunicare si unitate

Elemente surpriza pentru programe de echipa. Aici ne-am gandit la gonflabilele profesionale. Datorita usurintei cu care se utilizeaza, a dimensiunilor impunatoare si a nivelului inalt de divertisment pe care il pot oferi, sunt ideale ca baza tematica dar si ca elemente compozitionale in programele de team building. Pot acoperi cu succes atat latura de inedit (taurul mecanic, ringul de summo, bungee run, Velcro wall), cat si cea de sporturi de echipa( teren de football, karturi cu pedale, ring de box).

Oamenii imprumuta valoare programelor. Ideile originale si nastrusnice ale participantilor pot face diferenta dintre un program tipizat si unul suta la suta original. Adaptarea la provocarile de moment constituie factorul cu adevarat incitant al oricarui team building.

Obiective team building. Drumul de la un grup de angajati la o echipa sudata si performanta este unul lung. Intalnirile acestora la team buildinguri vor dezvolta obiective esentiale pentru formarea identitatii echipei. Cresterea coeziunii in echipa, asumarea schimbarilor si pozitionarea fata de acestea, imbunatatirea performantelor strategice, fizice si comunicative sunt doar cateva dintre obiectivele vizate de tematicile team building.

team building summo c

Summo – experiente inedite

Cate ceva despre logistica. Tematicile sunt datorita diversitatii lor, concepte elaborate, pline de detalii. Listele de materiale pentru fiecare etapa a evenimentului trebuiesc urmarite constant, pas cu pas. Verificam si bifam fiecare punct. Daca exista conditiile necesare, daca culorile temei corespund, daca aranjamentele respecta tema si detaliile. Ca si participantii la team buildinguri, si echipa logistica are parte frecvent de provocari si schimbari de ultim moment.

Dincolo de contracte si obiective, lucram cu oameni. Toate performantele se obtin in urma unor eforturi, si nu peste noapte. Oamenii au nevoie de oameni indiferent de scopuri. Team Building? Provocati-ne! Va vom aminti cu siguranta nu doar sa zambiti, ci si simple notiuni despre fericire.